JADIDCHILIK HARAKATIDA XOTIN-QIZLAR TA’LIMIDAGI ISLOHATLARI - Yusupova Laylo Umidbek qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, XIX asrning oxori XX asr boshlarida jadidlarning xotin-qizlar huquqlari, imkoniyatlari ularga yaratilgan ta’lim sharoitlar haqida shuningdek o‘sha davr bilan hozirgi davr o‘rtasidagi tafovutlar va o‘xshashliklar haqida bir qancha ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.