TEXNOLOGIYA FANI MASHG’ULOTLARINI SAMARALI TASHKIL ETISHDA PEDAGIGIK TEXNOLOGIYALARNING O’RNI - Usmonova Muxlisaxon Sobirovna; Ismoilova Shohsanamxon Shuhratjonning qizi (PEDAGOGS, 2024)
Kadrlar tayyorlash milliy dasturi ta’lim - tarbiyaning maqsadini yangi yо‘nalishga burdi, ya’ni: "О‘tmishdan qolgan mafkuraviy qarashlar va sarqitlardan tо‘la xalos etish, rivojlangan demokratik davlatlar darajasida yuksak ma’naviy va axloqiy talablarga javob beradigan yuqori malakali kadrlar tayyorlash " deb belgilanadi. Demak, ta’lim tarbiyaning maqsadi butunlay yangilanadi, unga mos holda mazmunining ham pedagogik jarayonining ham yangilanishi tabiiydir.