O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA EVFEMIZMLARNING O‘RGANILISH MASALASI - Gulyamova Shahnoza Qahramonovna; Xudoyberdiyeva Filura Ziyadinovna (Ustozlar uchun, 2023)
ANNOTATSIYA. Bugungi globallashgan jamiyatda nomaqbul so‘zlarni muloyimroq so‘zlar, ya’ni evfemizmlar bilan almashtirishga ehtiyoj ortdi. Chunki insonlar so‘zlayotgan nutqi keskin yoki haqoratli bo’lishini oldini olish maqsadida o‘z fikrlarini bildirish uchun yumshoqroq alternativlardan foydalanish bugungi kun zaruratiga aylandi. Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz evfemizmlarning o‘rganilish tarixi va olimlarning evfemizm bo‘yicha yondashuvlari yoritib berilgan.