«O‘QUVCHILARNI JISMONIY TARBIYALASHDA O‘ZBEK XALQ MILLIY HARAKATLI O‘YINLARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI» - Saraxonov Rashid Narzullayevich (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya: Maqolada milliy xalq o‘yinlarini xalqimzning bir necha yillik madaniy boyliklari haqidagi tasavvurlarini ma’lum darajada kengaytiradi, hozirgi hayotga singdirish yo’llarini boyitishga yordam beradi. Turli yoshdagi har xil jinsdagi bolalar ruhiyatining rivojlanishi, o’zgarishlari, ularning ahloqiy va jismoniy kamol topishiga ijobiy ta’sir qiladigan omillar, shart-sharoitlarni bilish, ulardan unumli foydalanish hozirgi kunlarda o’qituvchilar, jismoniy madaniyat mutaxassislari uchun nihoyatda zarur bo’lgan malumotlar berilgan.