XALQARO DOIRADA INTELLEKTUAL MULK HUQUQINI TA'MINLASHNI TARTIBGA SOLUVCHI NORMATIV HUQUQIY HUJJATLAR TASNIFI VA MOHIYATI. - Abdurasulov Muhammadqodir; Mamatkulov Kamoliddin (Ustozlar uchun, 2023)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada O'zbekiston Respublikasining intellektual mulk muhofazasi bo'yicha Rossiya qonunchiligi misolida jahonda intellektual mulk sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar va bu sohadagi zamonaviy tendensiyalar Butunjahon intellektual mulk tashkiloti bilan hamkorlik aloqalarining yo'lga qo'yilishi, uning rivojlanib borishi hamda o'zaro hamkorlikda amalga oshirilishi ahamiyati tahlil etilgan. Shuningdek, O'zbekiston Respublikasida lntellektual mulk sohasidagi xalqaro huquqiy norma va standartlarni implementatsiya qilish va xalqaro hamkorlikni rivojlantirish orqali intellektual mulk muhofazasini ta'minlashda huquqiy ahamiyati tahliliy-fikrlar berilgan.