SHARQ MUTAFAKKIRLARI IJODIDA TA’LIM-TARBIYA, USTOZ-MURABBIY MASALALARIGA BAG’ISHLANGAN QARASHLARNING PEDAGOG KASBINING RIVOJIDAGI O’RNI. - Salomova Rohila (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya.Ushbu maqolada sharq allomalaridan imom Bayzoviy, Rog’ib Asfig’oniy, Xoja Ahmad Yassaviy, Abdurauf Fitrat, Burxoniddin Marg’inoniy, Abdulla Avloniy, Abu Rayhon Beruniy kabi buyuk mutafakkirlarimizning fikrlaridan, ustoz-murabbiy masalalariga bag’ishlangan qarashlaridan bahramand bo’lamiz.Hamda Islom olamida o’qituvchilik kasbiga qanday darajada baho berilishi ularni qanday ulug’lanishi haqida malumotlarga ega bo’lamiz.Sharq mutafakkirlarining bildirgan fikrlari ibrotomuz so’zlari xalqimizning boy madaniy o’chmas merosi ekanligiga yana bir bor amin bo’lamiz.Sharqona ustoz-murabbiy munosabatlari haqida so’z yuritamiz.