MEDA OSTI BEZI TOPOGRAFIYASI. - Gadayev Asliddin.; Akbarova Munira (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola pankreasning murakkab topografiyasiga kirib, uning anatomik xususiyatlarini, qon ta'minotini va tegishli tuzilmalarni o'rganadi. Adabiyotlarni tahlil qilish va zamonaviy tasvirlash usullarini birlashtirib, biz meda osti bezi topografiyasi haqida to'liq tushuncha berishni maqsad qilganmiz. Maqolada, shuningdek, ushbu bilimlarning meda osti bezi kasalliklarini tashxislash va boshqarishdagi oqibatlari muhokama qilinadi.