JAZO TAYINLASHNING UMUMIY ASOSLARI. - Shohjahon Temirov Boyg’un o’g’li (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola Adliya tizimi doirasida jazo tayinlashning ko'p qirrali asoslarini o'rganadi. Unda jazo choralarini qo'llashga rahbarlik qiluvchi falsafiy asoslar va amaliy mulohazalar o'rganiladi. Adabiyotlar, usullar va natijalarni o'rganib chiqib, maqola jazoning turli xil istiqbollari va uning ijtimoiy maqsadlarga erishishdagi samaradorligi to'g'risida har tomonlama tushuncha berishga qaratilgan.