BOSHLANG’ICH SINFLARDA MATEMATIKANI O’RGANISH USULLARI - Xoliyarova Xurshida Chori qizi (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Bu maqola boshlanĝich sinflarda matematika o'rganish usullarini o'quvchilarning ilm-hunar rivojlanishini oshirishda muhim rolni ko'rib chiqmoqda. Maqolada, matematika o'rganish jarayonida o'quvchilarni qiziqish va motivatsiyasini oshirishga qaratilgan qo'shimcha usullar haqida ko'rsatmalar berilgan. Misol tuzish, hal qilish, o'yinlar, grafik va rasm qo'llash, mustaqil o'rganish, hamkorlik, texnologiyalardan foydalanish, vaqtincha o'qish, individual yondashuvlar, praktika va proyektlar kabi usullar o'quvchilarning matematikani sevganligini va o'zlashtirishini ta'minlash uchun samarali bo'lib keladi.