OZOD SHARAFIDDINOV IJODIDA CHO‘LPON. - Muxtorova Aziza Rashitovna. (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya: Mustaqillikka erishganimizdan keyin qatag‘on davri qurboniga aylangan, yo‘qlikka mahkum etilgan, ijodkorlar hayoti va ijodi qayta o‘rganilib, nomlari oqlanib maktab darsliklari va oliy ta’lim muassasalari qo‘llanmalaridan ijod namunalari bilan joy ola boshladilar. Shunday ijodkorlardan biri,XX asr o‘zbek adabiyotining yo‘lchi yulduzi Cho‘lpon edi. Inqilobchi,badbin ziyolilar shoiri degan ayblovlar bilan qatag‘on qurboniga aylangan adib ijodini mustaqillik yillarida ommaga tanitishda O.Sharafiddinov, M.Qo‘shjonov,D.Quronov kabi adabiyotshunos olimlar o‘z hissalarini qo‘shdilar.Ushbu maqolamizda adib ijodini adabiyotshunos olim, tanqidchi O.Sharafiddinov asarlari misolida yoritib berishga harakat qilamiz.