ZULFIYA SHE’RLARIDA AYOL FALSAFASI VA YURT BARQARORLIGI - Eraliyeva Shohsanam Muzaffar qizi (Ustozlar uchun, 2023)
Annatatsiya: Zulfiya Isroilovani ijodini milliy zaminga teran tomir otgan daraxtga o‘xshatish mumkin. Zulfiya har bir o’zbek ayoliga o‘rnak bo’la oladi. Davr va poeziya ayol erki, ayol qalbi, ona baxti va armonlarini kuylovchiga intizor bo‘lgan paytda Zulfiyaxonim bir chaqmoq kabi ana shu bo‘shliqni to‘ldirib yuzaga chiqdi. Uning sadosi chaqmoqday bo‘lsa-da, davriyligi qisqa bo‘lmadi. Hayot sinovlari, yo‘qotishlar, baxtga, muhabbatga limmo-lim qalb tug‘yonlarini to‘sa olmadi. Zulfiyaxonim sermashaqqat ijod bog‘ining haqiqiy malikasi edi. Ushbu maqolada Zulfiya ijodidagi o’ziga hos bo’lgan ayollik obrazi keng ochib berilgan