MAKEDONIYALIK ALEKSANDRNING HARBIY YURISHLARINI GEOGRAFIK YO’NALISHLARI - Ibragimov Anvar Qadamboy o’g’li (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsisya: Ushbu maqola Aleksandr Makedonskiyning harbiy yurishlarining yo’nalishlari haqida o’rganadi . Shuningdek ushbu maqola Aleksandrning harbiy yurishalari natijasida vujudga kelgan ulkan saltanatning geografik o’rni haqida ma’lumot beradi. Aleksandr haqida o’tkazilgan tadqiqotlar, uning tarixini yanada chuqurroq o’rganishaga, taxlil qilishga va rivojlantirishga asos bo’lib xizmat qiladi.