NEFT VA GAZ SANOATI ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDAGI SUVLARNI QAYTA TOZALASH. - Aliyev Azim Tolib o'g'li (Ustozlar uchun, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada neft va gaz sanoatining ishlab chiqarish korxonalarida suvni qayta tozalashning ilg'or usullariga bo'lgan ehtiyoj ko'rib chiqiladi. Ekologik barqarorlik bilan bog'liq global tashvishlarning kuchayishi bilan sanoat jarayonlarida ishlatiladigan suvning samarali va samarali meliorativ holati zarur bo'lib qoldi. Ushbu tadqiqot mavjud adabiyotlarni o'rganadi, suvni tozalashning turli usullarini tahlil qiladi, eksperimental natijalarni taqdim etadi va neft va gaz sanoatiga ta'sirini muhokama qiladi. Topilmalar resurslarni optimallashtirish va atrof-muhit mas'uliyatiga hissa qo'shish uchun suvni qayta tozalash strategiyasini takomillashtirish imkoniyatlarini ta'kidlaydi.